Konyhai ötletek innen-onnan

Három apró trükk, amellyel könnyebbé teheti a sütést és a főzést, illetve egy elgondolkodtató idézet a szakácskönyvekről

Kapcsolódó cikkek

1. Térképezze fel a sütőjét, hogy kiderüljön, hol a legforróbb (alighanem középen és hátul). A Cook’s Illustrated magazin azt ajánlja, forrósítsa fel a sütőt és rakjon ki egy tepsit fehérkenyérszeletekkel. Miután az összes szelet barnulni kezd, vegye ki a tepsit, és gondosan fényképezze le. Helyezze el a fotót a sütő közelében, az majd emlékeztetni fogja, hogy minden sütésnél forgassa a tepsit.

2. A vöröshagymát, fokhagymát, zöldfűszereket nem szükséges finomra vágni. – Azt hiszem, a péppé aprítás a francia konyha népszerűvé válásával jött divatba – jegyzi meg Mark Bittman, a Számít, mit eszünk című könyv szerzője a lifehacker.com oldalon. – Nincs jelentősége. A késsel felkockázás is megteszi.

3. Ne dobja el a mustáros üveget! A Cook’s Country egyik olvasója azt javasolja, a maradék kikapargatása helyett adjon hozzá olajat, ecetet és fűszereket. Rázza fel az üveget, és kiváló salátaöntethez jut – és a mustár sem megy pocsékba.

Van benne valami
A szakácskönyv szerinti elkészítési idő rendszerint a közelében sem jár a valóság­nak. Sosem olvashat olyan receptet, miszerint „Végy két csésze lisztet, de esetleg négy is kellhet”. Ha minden más mennyiség stimmel, vajon miért épp a főzési idő a kivétel?
Jesse Wegman, Slate

További remek konyhai praktikákat talál ebben a cikkben és ebben is.

Vote it up
308
Tetszett?Szavazzon rá!