Konyhai robotgép: így válasszon

Komoly segítséget jelent a főzési munkálatoknál, ezért feltétlenül megéri az árát, de ajándékba venni is jó ötlet

Méret? A keverőtál űrtartalma a meghatározó: ez legyen legalább 1,5-2 liter, azonban nagy család esetén a 4-5 literes is indokolt lehet. (A tartozék turmixkehely általában 1-1,5 literes.)

Anyag? A tál anyaga többnyire műanyag, azonban a (drágább) üveg-, illetve rozsdamentesacél-tartályok ellenállóbbak, hatékonyabban tisztíthatók, és hosszabb távon is esztétikusak maradnak.

Teljesítmény? Normál használatban az alapgépek 6–800 W teljesítménye elegendő, az 1000-1500 W és még magasabb teljesítményű szuperrobotok által nyújtott lehetőségeket valószínűleg nem fogjuk kihasználni.

Fokozatok? Az esetek többségében 2 sebességfokozat is elegendő: a mára elterjedt 6 vagy több fokozat valójában felesleges. A „Pulse” mód azonban finomabb működtetést tesz lehetővé, továbbá néha a turbófokozat is jól jöhet.

Funkciók? Az aprító, keverő és dagasztó funkción túl még számos egyebet is kínálnak a drágábbnál drágább készülékek, ám ezekre általában nem lesz szükségünk – ugyanez vonatkozik a mellékelt számtalan tartozékra is. A külön botmixer viszont sokszor egyszerűsítheti a dolgunkat…

Adagolás? Az adagolócső mérete igen fontos: minél nagyobb a keresztmetszete, annál kényelmesebb a használat, hiszen szükségtelenné válik a nagyobb átmérőjű zöldségek stb. előzetes darabolása.

Kezelés? A hagyományos kezelőgombos változattal szemben lehetőleg részesítsük előnyben az érintőpados kivitelt, mert konyhai körülmények között kényelmesebb, könnyebben tisztán tartható.

Zajszint? A környezet szempontjából is komfortos használatot tekintve különösen fontos jellemző: lehetőleg ne haladja meg jelentősen a 70-75 dB-t.

Hab a tortán: melegítő, főző funkciók, lágy indítás.

Vote it up
178
Tetszett?Szavazzon rá!