Konyhaművészet családi alapokon

A svájci Didier de Courten a hiteles és eredeti konyhát részesíti előnyben

Anyám mesés szakács volt. Kiskoromtól bejártam a konyhába, ahol szívesen fogadtak, ezért már kora gyermekkoromban eldőlt, hogy a főzés lesz a hivatásom. Mindig sok ember ült az asztalunk körül, így ez számomra az öröm képzetével párosult.

Büszke vagyok a hegyvidéki gyökereimre, és sok Wallis kantonból származó alapanyagot használok fel. Családunk hagyományosan Hérens szarvasmarha tenyésztésével foglalkozik.

Minden húskészítményem, ideértve a szárított húst is, nagy népszerűségnek örvend. Egyszerű ételeket szolgálok fel minden sallang nélkül, és célom a nemes alapanyag tiszteletben tartása új technológiák bevezetése mellett.

Szeretem továbbá a helyi terményeket (sárgabarack, spárga, sajt, rozskenyér) a mediterrán ízekkel ötvözni, sűrűn használok például citrusféléket és olívaolajat.

Az emberek gyakran mondogatják, hogy az ételeim mintha utazásra vinnék őket. A főzés fontos tevékenység. Mára valahogy elveszítettük az életnek ezt a lényeges aspektusát: sok embernek fogalma sincs, mit fogyaszt el. A jó evés a jelentősége megszűnt, pedig ez ugyanolyan alapvető, mint a lélegzetvétel. És én komolyan veszem ezt a felelősséget.
 

Ismerje meg a svájci sztárszakács által ajánlott szarvasbélszínt pralinés piskótán, illetve a piros bogyós vegyest!

Vote it up
265
Tetszett?Szavazzon rá!