Korianderes-lime-os csirkefajitas

A házilag készített fajitas révén megidézheti a messzi Mexikó hangulatát

Hozzávalók 4 személyre
10 marék friss koriander ­ 3 dl olívaolaj 10 evőkanál lime-lé 5 kiskanál őrölt kömény 2,5 kiskanál ancho csilipor 6 db csirkemellfilé 6 db poblano paprika 6 db sárga kaliforniai paprika 4 fej lila hagyma só, bors olaj a sütéshez tortillalapok

Elkészítés
1. Az első 5 hozzávalóból marinádot készítünk, és kb. 1 dl-nyit a csirkemellfilékre öntünk belőle.

2. A centis csíkokra vágott poblano és kalifornia paprikát, valamint a karikára vágott hagymát szintén megöntözzük 1 dl marináddal, majd sózzuk, borsozzuk.

3. A húst forró olajban aranybarnára sütjük, majd félretesszük. A maradék olajban a zöldségeket éppen csak puhára sütjük.

4. A tortillalapokat enyhén megpirítjuk. A húst csíkokra vágjuk, a zöldségekkel együtt a tortillalapokba töltjük, és meglocsoljuk a maradék marináddal.

5. Tálalhatjuk avokádóval, salsaszósszal, friss korianderrel és tejföllel.

Vote it up
254
Tetszett?Szavazzon rá!