Hozzávalók 6 személyre
10 dkg dió • 22 dkg liszt • 0,5 kiskanál sütőpor • 0,5 kiskanál só • 12 dkg vaj • 6,5 dkg porcukor • 1 db tojássárgája • 1 evőkanál brandy • 1 kiskanál vaníliakivonat • 2 evőkanál narancsvíz • 10 dkg porcukor a díszítéshez
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
2. A diót egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Megvárjuk, míg kihűl, majd a felét durvára vágjuk, a másik felét pedig ledaráljuk.
3. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a kétféle diót, majd félretesszük.
4. Egy edényben kézi mixerrel közepes fokozaton összedolgozzuk a vajat, a cukrot, a tojássárgáját, a brandyt és a vaníliakivonatot, míg egy könnyű masszát nem kapunk.
5. Alacsony fokozaton belekeverjük a diós-lisztes keveréket, majd letakarva 1 órán át szobahőmérsékleten pihentetjük.
6. A tésztából kb. 3 cm-es golyókat formálunk, majd beletesszük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 18-20 percig sütjük, míg barnulni nem kezdenek.
7. Kivesszük a sütiket a sütőből, enyhén megspricceljük a narancsvízzel, majd porcukorba hempergetve tálaljuk.
Hozzászólás