Kourabiedes

A görögökről köztudott, hogy tudnak ünnepelni. Ezzel az ünnepi sütivel talán ránk ragad egy kis görög életérzés is

Hozzávalók 6 személyre
10 dkg dió 22 dkg liszt 0,5 kiskanál sütőpor 0,5 kiskanál só 12 dkg vaj 6,5 dkg porcukor 1 db tojássárgája 1 evőkanál brandy 1 kiskanál vaníliakivonat 2 evőkanál narancsvíz 10 dkg porcukor a díszítéshez

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

2. A diót egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Megvárjuk, míg kihűl, majd a felét durvára vágjuk, a másik felét pedig ledaráljuk.

3. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a kétféle diót, majd félretesszük.

4. Egy edényben kézi mixerrel közepes fokozaton összedolgozzuk a vajat, a cukrot, a tojássárgáját, a brandyt és a vaníliakivonatot, míg egy könnyű masszát nem kapunk.

5. Alacsony fokozaton belekeverjük a diós-lisztes keveréket, majd letakarva 1 órán át szobahőmérsékleten pihentetjük.

6. A tésztából kb. 3 cm-es golyókat formálunk, majd beletesszük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 18-20 percig sütjük, míg barnulni nem kezdenek.

7. Kivesszük a sütiket a sütőből, enyhén megspricceljük a narancsvízzel, majd porcukorba hempergetve tálaljuk.

Vote it up
332
Tetszett?Szavazzon rá!