Hozzávalók 6 személyre
1 liter tej • 3,3 dl tejszín • 13 dkg cukor • 12 db tojás • 0,5 kiskanál • vaníliakivonat • 0,5 kiskanál mandulakivonat • 35 dkg babapiskóta • 35 dkg málna
A tetejére: 5 dl tejszín • 3,5 dkg cukor • 15 dkg málna • 2 evőkanál pirított szeletelt mandula
Elkészítés
1. A tejet a tejszínnel és a cukorral felmelegítjük. Amikor gyöngyözni kezd, levesszük a tűzről, és óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásokhoz.
2. A krémet visszatesszük a tűzre, és közepes lángon besűrítjük. Ezután jeges vízzel teli edénybe tesszük, 2 percig kevergetjük, hogy lehűljön, majd hozzáadjuk a vanília- és a mandulakivonatot.
3. Műanyag fóliával letakarjuk, és minimum 4, maximum 24 órára behűtjük.
4. A krém egyharmadát egy üveg tálalóedénybe simítjuk, és a babapiskóták felét a tetejére fektetjük. (Ha szükséges, a piskótákat eltörjük, és akár 2 rétegben is egymásra rakosgathatjuk.)
5. Megszórjuk a málna felével, majd újabb réteg krémet, piskótát és málnát teszünk rá. A tetejére kenjük a maradék krémet, és lefedve 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
6. Tálalás előtt a tejszínt a cukorral habbá verjük, az édességre kanalazzuk, majd málnával és pirított mandulával megszórva tálaljuk.
Hozzászólás