Krémes-málnás babapiskóta

A babapiskóta önmagában garantálja a sikert, de ez a trifle még egy előnnyel bír: nem kell sütni

Hasonló receptek

Hozzávalók 6 személyre
1 liter tej 3,3 dl tejszín 13 dkg cukor 12 db tojás 0,5 kiskanál vaníliakivonat 0,5 kiskanál mandulakivonat 35 dkg babapiskóta 35 dkg málna

A tetejére: 5 dl tejszín 3,5 dkg cukor 15 dkg málna 2 evőkanál pirított szeletelt mandula

Elkészítés
1.
A tejet a tejszínnel és a cukorral felmelegítjük. Amikor gyöngyözni kezd, levesszük a tűzről, és óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásokhoz.

2. A krémet visszatesszük a tűzre, és közepes lángon besűrítjük. Ezután jeges vízzel teli edénybe tesszük, 2 percig kevergetjük, hogy lehűljön, majd hozzáadjuk a vanília- és a mandulakivonatot.

3. Műanyag fóliával letakarjuk, és minimum 4, maximum 24 órára behűtjük.

4. A krém egyharmadát egy üveg tálalóedénybe simítjuk, és a babapiskóták felét a tetejére fektetjük. (Ha szükséges, a piskótákat eltörjük, és akár 2 rétegben is egymásra rakosgathatjuk.)

5. Megszórjuk a málna felével, majd újabb réteg krémet, piskótát és málnát teszünk rá. A tetejére kenjük a maradék krémet, és lefedve 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.

6. Tálalás előtt a tejszínt a cukorral habbá verjük, az édességre kanalazzuk, majd málnával és pirított mandulával megszórva tálaljuk.

Vote it up
3
Tetszett?Szavazzon rá!