Krémes fánk

Íme, Guy Martin francia sztárséf kedvenc gyermekkori finomsága

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
A tésztához: 8,5 dkg vaj 1 csipet só 10 dkg liszt 3 tojás

A krémhez: 2 dl tejszín 4 dkg porcukor + még egy kevés a díszítéshez

Elkészítés
1. A vajat 1,5 dl vízzel és a sóval felolvasztjuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, és alaposan összedolgozzuk. Amikor a massza elválik az edény falától, visszatesszük a tűzre, 2-3 percig folyamatosan kevergetjük, majd a tűzről levéve egyesével hozzáadunk 2 tojást, és simára keverjük.

2. A tésztát habzsákba töltjük, 1 cm-es nyomóvéget szerelünk rá, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe 8 egyforma nagyságú labdacsot nyomunk belőle.

3. A maradék tojást felverjük, és tésztaecsettel a labdacsok tetejét megkenjük vele, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A tepsiből kivéve egy rácsra tesszük hűlni.

4. Közben a tejszínt kemény habbá verjük úgy, hogy félúton hozzáadjuk a porcukrot. A süteményeket kettévágjuk, megtöltjük a tejszínhabbal, majd visszahelyezzük a tetejüket, és tálalás előtt megszórjuk porcukorral. (2 óránál többet semmi esetre se várjunk, mert a tészta magába szívja a tejszínt!)
 

Ismerje meg Guy Martin francia sztárséfet és másik receptjét, a narancsos hollandi mártással tálalt fehér spárgát!

Vote it up
300
Tetszett?Szavazzon rá!