Krémes gombaleves csirkével

Ha már a gombakrémleves sem elég jó, turbózzuk fel egy kis csirkemellel

Hozzávalók 4 személyre
0,6 dl olívaolaj 2 db póréhagyma 40 dkg barna csiperke 70 dkg burgonya 2 evőkanál friss kakukkfű + a tálaláshoz 1,2 dl száraz fehérbor 1 l csirkealaplé 2,5 dl tejszín 30 dkg főtt csirkehús só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés
1. Az olajat közepes lángon felhevítjük, hozzáadjuk a felkarikázott pórét, a szeletekre vágott gombát, a felkockázott krumplit és a kakukkfüvet, majd 10 percig főzzük, míg a zöldségek pirulni nem kezdenek.

2. Hozzáadjuk a bort, egy percig forraljuk, majd felöntjük az alaplével, és további 10 percig forraljuk, míg a krumpli meg nem puhul.

3. A levest botmixerrel pürésítjük, majd hozzákeverjük a tejszínt és a vékony csíkokra vágott csirkehúst, és sózzuk, borsozzuk.

4. Nagy lángon további 1 percig melegítjük, hogy a hús is átforrósodjon, végül kakukkfűvel megszórva tálaljuk.
 

Tudunk ajánlani további gombaleves-recepteket is, ráadásként pedig itt van a császárgombával készülő császárok gombalevese, illetve a többféle gombát tartalmazó vegyes erdeigomba-leves.

Vote it up
222
Tetszett?Szavazzon rá!