Hozzávalók 4 személyre
0,6 dl olívaolaj • 2 db póréhagyma • 40 dkg barna csiperke • 70 dkg burgonya • 2 evőkanál friss kakukkfű + a tálaláshoz • 1,2 dl száraz fehérbor • 1 l csirkealaplé • 2,5 dl tejszín • 30 dkg főtt csirkehús • só, frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
1. Az olajat közepes lángon felhevítjük, hozzáadjuk a felkarikázott pórét, a szeletekre vágott gombát, a felkockázott krumplit és a kakukkfüvet, majd 10 percig főzzük, míg a zöldségek pirulni nem kezdenek.
2. Hozzáadjuk a bort, egy percig forraljuk, majd felöntjük az alaplével, és további 10 percig forraljuk, míg a krumpli meg nem puhul.
3. A levest botmixerrel pürésítjük, majd hozzákeverjük a tejszínt és a vékony csíkokra vágott csirkehúst, és sózzuk, borsozzuk.
4. Nagy lángon további 1 percig melegítjük, hogy a hús is átforrósodjon, végül kakukkfűvel megszórva tálaljuk.
Tudunk ajánlani további gombaleves-recepteket is, ráadásként pedig itt van a császárgombával készülő császárok gombalevese, illetve a többféle gombát tartalmazó vegyes erdeigomba-leves.
Hozzászólás