Krémes káposztaleves

Ha hiszi, ha nem, ínyenceket lenyűgöző mennyei étkeket lehet kerekíteni mezei káposztából is. Íme, a bizonyíték

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
3 szelet rozskenyér olívaolaj 2 evőkanál parmezánsajt frissen reszelve 0,5 evőkanál vaj 1 fej káposzta 2 fej vöröshagyma 25 dkg gomba 2 db babérlevél 2 kiskanál zellermag 1,5 l csirkealaplé 2 kiskanál kukoricakeményítő 0,5 l tej 20 dkg gorgonzola sajt só és fekete bors

Elkészítés
1. A kenyérszeleteket csíkokra vágjuk. Olívaolajjal kikenünk egy lapos tepsit, és megkenjük a kenyerek tetejét is. Megszórjuk parmezánnal és kaporral, majd 190 °C-on kb. 15 percig sütjük, amíg a kenyér ropogós nem lesz. (Hidegen és melegen is fogyasztható.)

2. A vajat közepes lángon felolvasztjuk. Hozzáadjuk a legyalult káposztát, a vékonyra szeletelt hagymát, a felvágott gombát, a babérlevelet és a zellermagot, és fedő alatt 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk az alaplét, felforraljuk, majd közepes lángon, lefedve addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

3. A kukoricakeményítőt és a tejet összekeverjük, majd hozzáöntjük a leveshez. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Hozzáadunk 15 dkg gorgonzolát, és addig keverjük, amíg fel nem olvad. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a maradék gorgonzolát is. Ízlés szerint sóval és fekete borssal ízesítjük. Tálalás előtt a babérleveleket kivesszük, és a kenyércsíkokat a leves tetejére tesszük.
 

Ismerjen meg további káposztás recepteket!

Vote it up
192
Tetszett?Szavazzon rá!