Krémes paradicsomleves

A mostanában kapható paradicsomok nem foghatók a paradicsomszószhoz, ezért felejtsük is el őket

Hozzávalók 8 személyre
5 dkg vaj 10 ág kakukkfű (összekötözve) 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 0,5 dl rozébor 1 liter sűrű paradicsomszósz 2 kiskanál cukor 1,5 dl tejszín só, frissen őrölt bors

Elkészítés
1.
A vajat közepes lángon megolvasztjuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a vékony szeletekre vágott hagymát és fokhagymát, és a bort hozzáöntve 8-10 perc alatt puhára pároljuk.

2. Nagy lángon hozzáadjuk a paradicsomszószt és a cukor felét, 20-25 percig forraljuk, majd félretesszük hűlni. A kakukkfüvet kivesszük belőle.

3. Hozzáadjuk a tejszínt, kis lángon 5-6 percig forraljuk, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük a maradék cukrot.

Vote it up
80
Tetszett?Szavazzon rá!