Krémes zellerpüré

Igazi Jolly Joker: ha úgy tetszik, köret, de akár főfogásként is megállja a helyét

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
3 db zellergumó 3 gerezd fokhagyma 6 dl tej 1 csipet őrölt szerecsendió 1 csipet őrölt gyömbér 1 evőkanál tejszín 1 evőkanál vaj bors 1 kis csokor petrezselyem

Elkészítés
1.
A felkockázott zellert és a fokhagymát felöntjük annyi tejjel, hogy éppen ellepje, hozzáadunk egy csipet sót, forralni kezdjük, majd lassú tűzön puhára főzzük, és leszűrjük. A tejet félretesszük.

2. A zellert a fokhagymával együtt botmixerrel pürésítjük, annyi tejet adva hozzá, hogy krémes állagú legyen, majd hozzáadjuk a fűszereket, a tejszínt és a vajat, és alaposan összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és az apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Vote it up
96
Tetszett?Szavazzon rá!