Krémleves garnélából

Igazi ínyenceknek, akik nem elégednek meg egy „mezei” hallevessel

Hozzávalók
40 dkg nyers, fej nélküli garnélarák 4 evőkanál száraz fehérbor 4 szelet citrom 4 szem tört fekete bors 2 szál apróra vágott friss petrezselyem 1 édesköménygumó 1 teáskanál friss citromlé 1 evőkanál vaj 1 evőkanál olaj 1 aprított mogyoróhagyma 35 g zsemlemorzsa csipetnyi pirospaprika 1 piros kaliforniai paprika kimagozva, felkockázva édeskömény levele aprítva

Elkészítés
1. A garnélák páncélját távolítsuk el, a rákot tegyük félre. A páncélt helyezzük serpenyőbe, öntsük fel 5 csésze hideg vízzel, majd adjuk hozzá a fehérbort, a citromszeleteket, a fekete borsot és a petrezselymet. Nagy lángon forraljuk fel, aztán lassú tűzön főzzük 20 percig. A főzés során keletkezett habot szedjük le a tetejéről.

2. A garnélák bélcsatornáját éles késsel távolítsuk el, a rákhúst lefedve tegyük hűvös helyre.

3. A langyosra hűlt levesből vegyük ki a citromszeleteket. A levest páncélostul, zöldségestül turmixoljuk simára, majd tiszta ruhán át szűrjük mély tálba.

4. Az édesköménygumó 2/3-át vágjuk durvára, a maradékot aprítsuk finomra. A finomra vágott édesköményt a citromlével keverjük össze, és lefedve tegyük félre.

5. Olvasszuk fel a vajat az olajjal egy serpenyőben, adjuk hozzá a durvára vágott édesköményt és a mogyoróhagymát, majd gyakran kevergetve addig süssük, amíg a zöldség megpuhul, de nem lesz barna. Keverjük hozzá a zsemlemorzsát, a pirospaprikát és a levest, forraljuk fel, majd kis ideig főzzük lassú tűzön. Adjuk hozzá a rákot, és főzzük további 3 percig.

6. Szűrőkanállal vegyünk ki a levesből hat rákot a tálaláshoz, és tegyük félre. Sózzuk, borsozzuk a levest, és főzzük további 15 percig.

7. Turmixoljuk pépesre a levest, majd adjuk hozzá a finomra vágott édesköményt és a kaliforniai paprikát, és újra forrósítsuk fel. A félretett rákkal és édesköménylevéllel tálaljuk.

Vote it up
141
Tetszett?Szavazzon rá!