Krakkói kacsa

Ízletes pecsenyekacsa zöldségágyon? Ki tudna neki ellenállni?

Hozzávalók 4 személyre
2 egész pecsenyekacsa 2 szem alma 2 szál rozmaringág 8 szál sárgarépa 2 szál fehérrépa 3 fej vöröshagyma 60 dkg gomba + ízlés szerint erdei gomba (tetszőleges) 2 evőkanál sűrített paradicsom 1,5 dl vörösbor

Elkészítés
1. A kacsák hasüregét besózzuk, belehelyezünk egy-egy almát és egy kis rozmaringot. A kacsák bőrét is átdörzsöljük egy kis sóval és rozmaringgal.

2. A megtisztított zöldségeket és a gombát karikára vágjuk, összekeverjük a sűrített paradicsommal, és egy sütőedényben a kacsák köré rendezzük.

3. Alufóliával letakarjuk, és 180 °C-os sütőben 1,5 órán át sütjük, majd a fóliát levéve további 20 percig hagyjuk pirulni.

4. A zöldségeket áttesszük egy főzőedénybe, hozzáadjuk a bort és némi rozmaringot, és átforraljuk.

5. A ropogósra sült kacsákat a zöldségágyon tálaljuk.

Vote it up
206
Tetszett?Szavazzon rá!