Kristálytiszta porhintés

Egyre többféle cukor kapható a boltokban. Ön ismeri a különböző fajtákat és lehetséges felhasználási módjaikat?

E természetes édesítőszert két fő forrásból nyerik: a cukorrépa karógyökeréből és a cukornád szárából. Mindkettőből állítanak elő barna- és fehércukrot is.

Nyers vagy finomított
Ez a cukor kinyerése utáni feldolgozás mértékétől függ. A cukor természettől fogva fehér kristályokat képez, a barnás színt a visszamaradt melasz adja.

Demerara
Halványbarna, nagykristályos cukor, gyakran használják forró italokhoz.

Muscovado
6-13% melasztartalmú nyers nádcukor. Tapadós, durva szemcséi révén ropogós állagúvá teszi az ételt.

Lágy barna
Puha, nedves és finom szemcsés kristálycukor, gyümölcstortákhoz és mézeskalácshoz ideális.

Arany szórócukor (golden caster)
Apró kristályai révén cukorszóróból könnyen adagolható, de a porcukornál nagyobb szemcséjű, gyorsan oldódó, csekély melasztartalmú nyerscukor. Gyümölcs vagy édes mártások ízeinek kiemelésére alkalmas.

Extra fehér
Finomított kristálycukor, sütéshez és forró italokhoz ideális.

Vote it up
98
Tetszett?Szavazzon rá!