Krumplilepény céklával, tormával

Vigyázat, nagyon etetős ez a krumplis muffin! Hármasával csúszik

Hozzávalók 4 személyre
30 dkg burgonya 1 db tojás 4 dkg puha vaj 1 evőkanál tormakrém 1,2 dl tejföl 10 dkg ecetes cékla frissen őrölt fekete bors turbolya a tálaláshoz

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A krumplit meghámozzuk, lereszeljük, összekeverjük a tojással és a vajjal, majd sózzuk, borsozzuk. (A felesleges nedvességet lecsepegtetjük.)

2. A masszát egy vékonyan kivajazott muffinformába kanalazzuk, kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük, majd félretesszük hűlni.

3. A tormát összekeverjük a tejföllel, és a krumplilepényekre kanalazzuk. A tetejükre rendezzük a céklát, és turbolyával tálaljuk.
 

Ismerje meg a céklás krumplilepény másik elkészítési módját!

Vote it up
47
Tetszett?Szavazzon rá!