Krumplileves lestyánnal

Bolondítsuk meg kicsit a szokásos levest ezzel az újabban egyre népszerűbb ősi fűszerrel

Hozzávalók
1 evőkanál olívaolaj •­ 1 fej vöröshagyma •­ 1 kg újkrumpli •­ 5 dl csirke- vagy zöldségalaplé •­ 5 dl tej •­ 4 evőkanál apróra vágott lestyán + a díszítéshez •­ só, bors

Elkészítés
1. Az apróra vágott hagymát forró olajban üvegesre pároljuk. Az alaposan megmosott újkrumplit héjastól kockára vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, majd az alaplével és a tejjel felöntve puhára főzzük.

2. Elkeverjük benne az apróra vágott lestyánt, sózzuk, borsozzuk, és a tűzről levéve botmixerrel pürésítjük. Ezután újra felmelegítjük (vigyázva, hogy ne forrjon fel), és tálaláskor megszórjuk a maradék lestyánnal.

Vote it up
170
Tetszett?Szavazzon rá!