Kukoricás-paprikás muffin

A mexikói módra készített, sós ízesítésű muffin izgalmas színfolt lehet a büféasztalon

Hasonló receptek

Hozzávalók 12 darabhoz
2 kisebb vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 0,5 piros húsú kaliforniai paprika 1 piros csilipaprika 15 dkg morzsolt kukorica (konzerv vagy mélyhűtött) 5 evőkanál kukoricacsíra-olaj 3 evőkanál citromlé 0,5+0,5 teáskanál só bors 0,5 csokor petrezselyem, apróra vágva 13 dkg liszt 12 dkg kukoricaliszt 2 teáskanál sütőpor 2 tojás 3 dl joghurt olaj, vaj a muffinsütőhöz

Elkészítés
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 12 csészés muffinsütő mélyedéseit vékonyan kikenjük olajjal vagy kibéleljük papírkosárkákkal.

2. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A paprikát és a csilit megmossuk, kicsumázzuk és apróra vágjuk. Ha konzervkukoricát használunk, szűrőedényben lecsöpögtetjük. A mélyhűtött kukoricát nem kell fölengedni.

3. Egy serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat. Beleszórjuk a hagymát, a fokhagymát, a kaliforniai paprikát meg a csilit, és kevergetve 1-2 percig pirítjuk. Hozzákeverjük a kukoricát.

4. A citromlevet, a sót, a borsot és a petrezselymet a hagymás-kukoricás keverékhez adjuk. A serpenyőt levesszük a tűzhelyről, és a keveréket félretesszük hűlni.

5. A kétféle lisztet és a sütőport tálba szitáljuk és összekeverjük. A tojásokat a joghurttal, ½ teáskanál sóval és 4 evőkanál olajjal, kézi habverővel egy másik tálban jól kikeverjük.

6. A tojásos joghurtkrémhez adjuk a kihűlt kukoricás elegyet, majd a lisztkeveréket is. Nem kell sokáig keverni, elég, ha a száraz hozzávalók épp csak benedvesednek.

7. A muffinsütő csészéit kétharmadukig megtöltjük a tésztával. A muffinokat 20–25 perc alatt megsütjük, majd kivesszük a sütőből. Kb. 5 percig a tepsiben hagyjuk hűlni, majd kiemeljük őket a csészékből, és rövid ideig süteményesrácson hűtjük. Lehetőleg langyosan tálaljuk.

Vote it up
212
Tetszett?Szavazzon rá!