Kukorica-krémleves paprikával

Augusztus nem telhet el finom, ropogós főtt kukorica nélkül. A belőle készült krémleves hidegen és melegen is fogyasztható

Hozzávalók 4 személyre
2 evőkanál vaj 1 db piros kaliforniai paprika 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 25 dkg hámozott paradicsom (konzerv) 50 dkg főtt kukorica (kb. 2 konzerv) 1 kiskanál oregánó 2,5 dl tejszín só, bors snidling a díszítéshez

Elkészítés
1.
A vajat közepes lángon felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, hagymát és fokhagymát, és 5 percig pároljuk.

2. Ezután a levével együtt hozzáadjuk a paradicsomot, további 2-3 percig főzzük, majd hozzáöntünk 5 dl vizet, beletesszük a kukoricát, és forralni kezdjük.

3. Negyedóra után a kukorica felét merőkanállal kimerjük, botmixerrel vagy turmixgépben pürésítjük, majd visszaöntjük az edénybe.

4. Hozzáadjuk az oregánót és a tejszínt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és 3-4 percig lassú tűzön forraljuk. A snidlinggel megszórva tálaljuk.

Vote it up
168
Tetszett?Szavazzon rá!