Hozzávalók
50 dkg konzerv kukorica • 8 dkg pancetta (szalonna) • 1 evőkanál napraforgóolaj • 1 nagy fej vöröshagyma • 3 db burgonya • 3 dl tejszín • 3 dl tej • só és fekete bors • néhány szál friss petrezselyem
Elkészítés
1. 6 dl vizet felforralunk. A kukoricát lecsöpögtetjük, néhány szemet félreteszünk és a többit áttörjük. A pancettát vékony csíkokra vágjuk.
2. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk és a pancettát ropogósra sütjük benne.
3. Mialatt a szalonna sül, a hagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és kis (kb. 5 mm-es) kockákra vágjuk.
4. A szalonnát kivesszük a serpenyőből, beletesszük a hagymát, és magas hőfokon, állandóan kevergetve enyhén megpirítjuk. A kukoricát és a burgonyát a hagymához adjuk, és a vízzel felöntjük. Fedő alatt 15 percig főzzük.
5. Közben megmossuk a petrezselymet, szárazra töröljük, finomra összevágjuk és félretesszük. Egy kis edényben a tejszínt a tejjel alacsony hőfokon felmelegítjük, de nem forraljuk.
6. Ha a burgonya megfőtt, hozzáöntjük a tejszín-tej keveréket, és enyhe tűzön majdnem forrásig hevítjük. Hozzákeverjük a pancettát és sóval, borssal ízesítjük. Petrezselyemmel és a félretett kukoricaszemekkel díszítjük.
Megjegyzés
A pancetta az olasz konyha alapanyagait árusító üzletekben kapható szalonnaféle, amely nyersen is fogyasztható. Zöld fűszernövényekkel és más fűszerekkel pácolják, majd hónapokig a levegőn szárítják. Használhatunk helyette szalonnát is.
Hozzászólás