Kukoricakrémleves

Az ízletes és tápláló krémleves receptje az Egyesült Államok híres kukoricatermelő vidékéről, New Englandből származik

Hasonló receptek

Hozzávalók
50 dkg konzerv kukorica 8 dkg pancetta (szalonna) 1 evőkanál napraforgóolaj 1 nagy fej vöröshagyma 3 db burgonya 3 dl tejszín 3 dl tej só és fekete bors néhány szál friss petrezselyem

Elkészítés
1. 6 dl vizet felforralunk. A kukoricát lecsöpögtetjük, néhány szemet félreteszünk és a többit áttörjük. A pancettát vékony csíkokra vágjuk.

2. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk és a pancettát ropogósra sütjük benne.

3. Mialatt a szalonna sül, a hagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk. A burgonyát meghámozzuk és kis (kb. 5 mm-es) kockákra vágjuk.

4. A szalonnát kivesszük a serpenyőből, beletesszük a hagymát, és magas hőfokon, állandóan kevergetve enyhén megpirítjuk. A kukoricát és a burgonyát a hagymához adjuk, és a vízzel felöntjük. Fedő alatt 15 percig főzzük.

5. Közben megmossuk a petrezselymet, szárazra töröljük, finomra összevágjuk és félretesszük. Egy kis edényben a tejszínt a tejjel alacsony hőfokon felmelegítjük, de nem forraljuk.

6. Ha a burgonya megfőtt, hozzáöntjük a tejszín-tej keveréket, és enyhe tűzön majdnem forrásig hevítjük. Hozzákeverjük a pancettát és sóval, borssal ízesítjük. Petrezselyemmel és a félretett kukoricaszemekkel díszítjük.

Megjegyzés
A pancetta az olasz konyha alapanyagait árusító üzletekben kapható szalonnaféle, amely nyersen is fogyasztható. Zöld fűszernövényekkel és más fűszerekkel pácolják, majd hónapokig a levegőn szárítják. Használhatunk helyette szalonnát is.

Vote it up
168
Tetszett?Szavazzon rá!