Kukoricapuding

Édes felfújt – na de miért pont kukoricából? Eláruljuk a titkát

Hasonló receptek

Hozzávalók
1 kg csöves kukorica 2 dl zsíros tej 6 db tojás 7 dkg cukor 6 evőkanál vaj + a forma kikenéséhez 9 dkg liszt 1 kiskanál só 1 kiskanál sütőpor 12 dkg reszelt cheddar sajt 0,5 db piros kaliforniai paprika 1 db poblano paprika (tetszőleges) kevés búzadara

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A kukoricát megfőzzük, és ha már némileg kihűlt, a szemeket lemorzsoljuk.

2. Hozzáöntünk egy kevés tejet, és kézi mixerrel enyhén pépes állagúra dolgozzuk, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, és további fél percig keverjük.

3. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, majd a vajjal és a maradék tejjel is alaposan összedolgozzuk, végül átöntjük egy nagyobb edénybe.

4. A sóval és sütőporral elkevert lisztet hozzáöntjük a kukoricás keverékhez.

5. A tojásfehérjét habbá verjük, és a reszelt sajttal együtt óvatosan a kukoricához keverjük.

6. Kivajazunk egy sütőformát (vagy több szufléformát), vékonyan megszórjuk búzadarával, majd beleöntjük a kukoricás keveréket. A tetejét csíkokra vágott paprikával díszítjük, majd a sütőbe tesszük, és kb. 35-40 percig sütjük.

Vote it up
279
Tetszett?Szavazzon rá!