Kushidango

Mindenkit megpuhít ez a lágy japán gombóc, amely nyársra tűzre kínálja magát

Hasonló receptek

Hozzávalók
20 dkg rizsliszt 2 dl meleg víz bambusznyársak

A szószhoz: 1 evőkanál víz 10 dkg cukor 2,5 evőkanál szójaszósz 1,5 evőkanál kukoricakeményítő

Elkészítés
1.
A rizslisztet összekeverjük a meleg vízzel, majd alaposan átgyúrjuk. Ha már tésztaállagú, kézzel gombócokat formázunk belőle, és egy szűrőben forró víz felett kb. 10 percig gőzöljük, majd félretesszük hűlni. Amikor annyira kihűltek, hogy kézbe tudjuk őket venni, hármasával-négyesével a nyársakra húzzuk őket.

2. A szószhoz a vizet közepes lángon összeforraljuk a cukorral és a szójaszósszal. Közben a keményítőt összekeverjük egy kevés vízzel, majd hozzáadjuk a forrásban lévő szószhoz, és gyorsan elkeverjük. Tálaláskor a szószt a gombócokra öntjük.

Vote it up
123
Tetszett?Szavazzon rá!