Kuszkusszal és fetával töltött paprika

Íme, az élő bizonyíték, hogy hús nélkül is lehet gazdagon táplálkozni

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
3 dl zöldség- vagy csirkealaplé 30 dkg kuszkusz • 8 db vegyes kaliforniai paprika • 4 kiskanál olívaolaj + a kuszkuszhoz • 16 dkg vöröshagyma • 34 dkg cukkini • 1 kiskanál köménymag • 1 kiskanál szárított oregánó • 1 kiskanál só • 30 dkg koktélparadicsom • 80 dkg konzerv-csicseriborsó • 20 dkg feta sajt

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. Egy kisebb edénybe kevés olajat öntünk, és hozzáadjuk az alaplét. Felforraljuk, beleöntjük a kuszkuszt, majd levesszük a tűzről, és lefedve félretesszük.

2. Egy másik, nagyobb edényben vizet forralunk. A paprikát kimagozzuk, 5 percre a forrásban lévő vízbe tesszük, majd lecsöpögtetve megszárítjuk.

3. Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a felaprított hagymát, a hosszában felnegyedelt, majd vékony szeletekre vágott cukkinit, a köménymagot, az oregánót és a sót. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak (kb. 5 perc).

4. Levesszük a tűzről és belekeverjük a kettévágott paradicsomokat és a csicseriborsót. A zöldségekhez keverjük a kuszkuszt, majd az összemorzsolt feta sajtot.

5. A paprikákat megtöltjük a kuszkuszos keverékkel, a nyitott felükkel felfelé belehelyezzük őket egy tepsibe, majd a tepsit 15 percre a sütőbe tesszük. A töltött paprikákat melegen tálaljuk.

Vote it up
177
Tetszett?Szavazzon rá!