Kutyának való idő

Bár a sípályákról az ebek ki vannak tiltva, a gyalogtúra-útvonalak pompás lehetőséget kínálnak a megsétáltatásukra

A kirándulás előtti két hétben naponta kezelje a tappancsokat (állatorvosnál kapható) talppárna-erősítővel, így szívóssá, ruganyossá teszi a tappancsok járófelületét.

A rövid szőrű fajtáknak (amilyen az angol agár) és a kis testű kutyusoknak (yorkshire terrier, chihuahua) pakoljon be kabátot.

Minden gyalogtúra előtt dörzsölje be a talppárnákat vazelinnal, ez megelőzi a bőr berepedezését-kicserepesedését. A túrázás végén vizsgálja meg kutyája mancsát. Tisztítsa meg minden jégmaradványtól, az ujjak közé ragadt útszóró sótól. Szükség esetén langyos vízzel mossa le.

Ne felejtse el naptejjel, fényvédő krémmel bekenni a blöki orrát – ha rózsaszínű vagy világos árnyalatú – és minden szőrtelen bőrfelületét. Vigyázat: hófödte környezetben ne tegye ki kutyáját huzamos ideig erős napsugárzásnak!

Engedje az ebet a hóban hemperegni, de ne hagyja, hogy sokat befaljon belőle, mert attól hányással és olykor hasmenéssel járó, úgynevezett havas gyomorhurutot kaphat. Ha ez bekövetkezik, egy napig koplaltassa kedvencét, és adjon neki nyálkahártyavédő, gyomornyugtató szert.

Vote it up
232
Tetszett?Szavazzon rá!