Lángos

Ha hiányzik a strandhangulat, készítse el házilag ezt a jellegzetes strandkaját

Hozzávalók 4 személyre
3 dkg élesztő 2 dl langyos tej 1 csipet cukor 50 dkg liszt 1 csipet só 2 evőkanál olaj + a sütéshez langyos víz

Baconös-hagymás öntet: 3 szelet pirított bacon 2 db újhagyma 0,75 kiskanál só 0,5 kiskanál bors 3 dl tejföl

Csípős öntet: 1 db piros kaliforniai paprika 1 db csilipaprika 3 dl tejföl

Elkészítés
1. Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzákeverjük a sót, majd a közepén kialakított mélyedésbe öntjük az élesztős és a sima tejet, egy kevés vizet és az olajat. A tésztát addig dagasztjuk, míg közepesen lágy nem lesz (ha túl száraz, tehetünk még hozzá egy kevés vizet), majd letakarjuk, és melegebb helyen fél órán át kelesztjük.

2. Ezután kisebb gombócokat szaggatunk belőle, és finoman beolajozott tepsibe tesszük. Még legalább fél órán át kelesztjük, majd kézzel lángos formára nyújtjuk, és bő olajban aranysárgára sütjük.

3. Az öntetek hozzávalóit felaprítjuk, alaposan összekeverjük, és ízlés szerint a még meleg lángosokra kenjük.

Vote it up
245
Tetszett?Szavazzon rá!