Lélekben berlini

Céline Dion a családja iránti szeretetről, a tápláló ételekről és a német fővárosról. Tudta, hogy tizennégy gyermekes családból származik?

Éneklésben ő a felsőfok: több mint 220 millió eladott album, öt Grammy-díj, önálló show Las Vegasban, étterembirodalom, golfklub, parfümmárka és 750 millió dollárra becsült vagyon. Ráadásul egy lenyűgöző kastély tulajdonosa Floridában, West Palm Beachen. Itt látta vendégül a Reader’s Digest munkatársait a francia-kanadai Céline Marie Claudette Dion kávéra és süteményre.

A 46 éves háromgyermekes édesanya a stílusos, márványból, krómacélból, kristályból és aranyból kialakított miliő, valamint a privát akvapark ellenére meglepő biztonsággal áll a valóság talaján. Nem rejtőzik PR-osok mindent túlbiztosító serege mögé, és nyíltan beszél a német kolbász, az osztrák palacsinta és gyermeknevelés iránti szenvedélyéről.

Reader’s Digest: Azt mondták, hogy német kolbászt kellett volna hoznom önnek… A nürnbergi a kedvence, ugye?
Céline Dion: Mindegyiket imádom! Ez a gond. (nevet) Olyan finom. Meg a palacsinta is. Hogy is hívják azt, amelyiket úgy apróra vágják?

RD: Kaiserschmarren. Császármorzsa.
CD: Az isteni. Nagyon hiányzik. Hozott magával?

RD: Sajnos ez alkalommal nem. Ezt élvezi a legjobban az utazásban, az ételeket?
CD: Majdnem. A legfontosabb az előadás és látni azokat a csodálatos embereket, akik eljönnek a koncertjeimre. De szeretem az emlékeket, a bevásárlásokat, és persze enni is. Mire vége a műsornak, megéhezem. Ilyenkor a producerek meg mindenki azt mondja, hogy „feltétlenül el kell menned ide vagy oda”. Így az ember megismeri az ételeket.

RD: Berlint különösen kedveli?
CD: Igen. Még amikor az Indiai-óceánhoz, a Maldív-szigetekre megyünk vakációzni, olyankor is mindig megállunk útközben Berlinben. Az a kedvenc helyünk. Nagyon szeretjük a hotelt, ahová járunk. Van előtte egy bisztróféle, ami csodálatos, így mindig ott szállunk meg. Egy napig maradunk, aztán még kilenc-tíz órát utazunk repülővel. Visszafelé is mindig megállunk egy napra Berlinben.

RD: Miért kellett hat évnek eltelnie az utolsó angol nyelvű albuma óta?
CD: Ne mondja, hogy annyira hiányoztam! Igazából egy pillanatra sem álltam le. Azóta született két gyerekem, és majdnem minden este fellépek a Las Vegas-i Colosseumban.

RD: Nem hiányzik a turnézás?
CD: Maga a turnézás fantasztikus, mert világot lát az ember. Mozgásban van, olyan, mint a rock and roll. De az időeltolódás, az időjárás-különbség és a más-más allergének nem könnyítik meg az énekes dolgát. Gyerekekkel igazán nehéz az utazás. Inkább itthon nevelem őket. Nagyon fontos nekik az állandóság.

Én nem akarok tizennégy gyereket. Szegény férjem abba valószínűleg belehalna

RD: Vagyis mostanában minden a gyerekekről szól?
CD: Abszolút. Ők a legfontosabbak.

RD: Épp költözködnek Las Vegasba. Alkalmas hely lesz az a gyermekneveléshez? A szerencsejáték, a drog és a bűnözés világában?
CD: Valószínűleg itthon fogom taníttatni őket, a legnagyobb már most is magántanuló. Pedig nagyon stresszes, még az iskola is azt mondta, hogy ez nehéz a gyerekeknek. Nem azért járnak ugyanis iskolába, hogy bemagolják a könyveket és megírják a dolgozatokat. A közösség a lényeg, hogy együtt hajtanak végre egy-egy feladatot, így érzik, hogy egy csapathoz tartoznak.

RD: Könnyű, ha valakinek Céline Dion az anyukája?
CD: Erről őt kéne megkérdezni. Szerintem sokkal rosszabb is lehetne.

RD: Önök tizennégyen voltak testvérek. Tervez még gyerekeket?
CD: (nevet) Szeretem a nagy családot, de attól tartok, nem lesz ennyi gyerekem. Gondolnom kell a férjemre is. Valószínűleg belehalna.

Vote it up
177
Tetszett?Szavazzon rá!