Lökött tippek

A WikiHow tanácsai általában hasznosak, ám olykor meglepően bugyutácskák. Ez utóbbi esetben viszont igazán szórakoztatóak

Az arrogancia művészete
A Hogyan legyen beképzelt című szócikk a Bibliája lehetne minden önimádónak. Olyan hasznos tanácsokat lehet olvasni, amelyek segítenek legjobb tulajdonságai kamatoztatásában („ha a karja szép izmos, csak rövid ujjú pólókat hordjon, hogy izomzata látványától elalélhassanak a hölgyek”), ahogy viselkedése tökélyre csiszolásában is („ha útbaigazítást kérnek öntől, nehogy az oldalához szorított könyökkel kezdjen mutogatni az ujjával, bátran nyújtsa ki az egész karját”). De hát mit is várhatna egy szócikktől, amelynek a kiindulópontja nem más, mint hogy „higgye el, hogy mindenki imádja önt!”

Az ember második legjobb barátja
Ha azt hiszi, hogy a Hogyan játsszon a játék mackójával című szócikk instrukciói mindösszesen egyetlen lépésből állnak, nagyon téved! Az évszaknak megfelelő szezonális játékokat ajánl, így például nyárra pikniket, őszre pedig a lehullott falevelek közötti barangolást. Téli hideg esetén, hívja fel a figyelmet a szerző, „ügyeljen rá, hogy játék mackója megfelelően fel legyen öltöztetve, különben megbetegedhet! Ha mégis bekövetkezik a baj, hagyja őt sokat pihenni, és adjon neki meleg levest, orvosságot.”

Túlélési taktikák
Nagy kaland egy igazi zenésszel randizni – leszámítva a zenekari próbákat, amelyeket ezentúl majd végig kell ülnie. Szerencsére a Hogyan szórakoztassa magát egy zenekari próbán című szócikk segít a szörnyű kihívás átvészelésében! Szudokuzhat, elhívhatja a zenekar többi tagjának barátnőjét, hogy legyen társasága, de lekötheti magát valami „finom és tápanyagokban gazdag” finomság készítésével is a zenekar számára. Ha már minden praktikából kifogyott, megszökhet a próbateremből egy mondvacsinált indokkal: „Be kell tennem a mosást!” – és már mehet is. Frappáns!

A mindenkiben elveszett zenész
A „hogyan csináld” jellegű cikkek közül talán a Hogyan adjon ki hangokat a hónaljával című a leginkább meggyőző: részletekbe menő leírásait még fényképes illusztrációk is kísérik, amelyeken végigkövethetjük, ahogy egy félmeztelen férfi demonstrálja a szócikk instrukcióit. A szerző ráadásul bónusz praktikákkal is szolgál: megtudhatjuk tőle például, hogy „vizes kézzel még viccesebb”, illetve hogy „ugyancsak jó móka, ha egy szívószálat szorít a hóna alá, és megfújja”. Leendő komédiásoknak különösen ajánlott!

A nagy szökés
A Hogyan szökjön meg otthonról című szócikk a despota szülők által a gyermekekre kényszerített otthonból való menekülésben kíván segítő kezet nyújtani. Először is azt ajánlja, hogy döntés előtt érdemes még egyszer átgondolni a helyzetet, kiértékelni az előnyöket és a hátrányokat egyaránt. Ha azonban elhatározta magát, a szerző tanácsok garmadájával szolgál: kezdve az olyan előrelátó tippektől, mint hogy „mivel valószínűleg pénzre lesz szüksége, ideje megtanulni koldulni”, egészen az olyan jó tanácsokig, mint hogy „hagyjon üzenetet a szüleinek, nehogy azt higgyék, emberrablás áldozata lett. De ügyeljen, nehogy túl sok információt megosszon véletlenül!”

Nincs menekvés
A lift volt az utolsó olyan hely, ahol azt remélhette az ember, hogy békén hagyják – de már ez is a múlté! A Hogyan menjen mások agyára a liftben című szócikk arra biztatja olvasóit, hogy bújjanak a liftes személyzet szerepébe, beszéljenek egy láthatatlan baráthoz, szenvedélyesen csókolózzanak partnerükkel, vagy éppen „egy »LIFE« feliratú pólóban osztogassanak citromot utastársaiknak”. Az igazi móka persze csak akkor kezdődik, amikor megáll a lift két emelet között!

A halhatatlanság illúziója
Ismerősei könnyen bedőlnek a trükköknek? Akkor a Hogyan hitesse el az emberekkel, hogy halhatatlan című szócikket önnek találták ki! A rendkívül teljes körű írás az olyan alapvető praktikákra is gondol, mint például a régi korok divatjának megfelelő öltözet, az ennek megfelelő akcentus és a titokzatos viselkedés, de kitér komolyabb feladatokra is. Ha örök életűnek szeretne tűnni, akkor például alapvető elvárás, hogy „tájékozott legyen a különböző korok képzőművészetében és építészetében”, ahogy az sem árt, hogy beszéljen ősi nyelveket. Minden elismerésünk azé, aki ennyi energiát képes ölni egy egyszerű viccbe!

Vote it up
88
Tetszett?Szavazzon rá!