Lakberendezési praktikák

Nem kell vagyonokat költeni, hogy új színt vigyen otthonába. Játszhat például képekkel, díszpárnákkal

Képek elrendezése
A képek akkor mutatnak jól a falon, ha egyharmad részük az átlagos szemmagasság fölé kerül. Az egyforma alakú és nagyságú képek egészen kitűnően érvényesülnek, ha szigorú mértani alakzatban egymás mellé vagy alá akasztja őket.

A különböző nagyságú képeket képzelt vonalak mentén helyezze el, amelyek a képek közepén és alsó vagy felső szélén haladnak át. Ezzel a módszerrel kiegyensúlyozott lesz az elrendezés.

A képek nagyobb csoportját négyzet, kör vagy ovális alakzatban, esetleg egy képzeletbeli kereszt szárai mentén is elhelyezheti. Íme, pár további tanács!

Díszpárnák
A kanapékra, karosszékekre és padokra rakott mutatós díszpárnákkal az egész szobát szebbé, érdekesebbé, otthonosabbá teheti.

Kapcsolatot teremtenek a különböző ülőbútorok között a rájuk tett egyforma díszpárnák.

Az egyszínű kanapéra többféle színű és anyagú párnát rakhat. Jól mutatnak az azonos színű, de mintájukban különböző párnák.

Az egyszerű vonalú ülőbútorokra modern környezetben csíkos és kockás, valamint élénk színű selyem- és bársonypárnák illenek.

Szőnyeges ötletek
Az erősen igénybe vett területeken, ahol foltokra is számít, terítsen le felszedhető szőnyeglapokat. Az elpiszkolódott lapokat könnyen kicserélheti anélkül, hogy az egész szőnyegpadlót fel kellene újítania. Ezzel a trükkel meghosszabbítja a burkolat élettartamát, és kíméli a pénztárcáját.

Ha a szőnyeg sarka felkunkorodik, könnyen felbukhat bennük az ember. Ezen úgy segíthet, hogy a felálló részt bekeni kukoricakeményítőből főzött péppel, és a pép megszáradása után levasalja. (Tegyen egy darab csomagolópapírt a vasaló és a szőnyeg közé.) A maradék keményítőt körömkefével kefélje ki.

Felfrissítheti a szőnyegek színét, ha átdörzsöli őket ecetes vízzel. Tízszeres hígításban keverje az ecetet a vízhez. Nem érheti kellemetlen meglepetés, ha egy nem túl feltűnő helyen előbb kipróbálja, hogy nem futnak-e össze a színek ettől a kezeléstől.

Vote it up
329
Tetszett?Szavazzon rá!