Lasagne bolognai módra

Az olasz tészták elkészítése igen egyszerű, ám egy-két ponton érdemes nagyon koncentrálni!

Hozzávalók 4 személyre
3 evőkanál olívaolaj 1 szál sárgarépa 1 fej vöröshagyma 30 dkg darált hús 1 dl száraz fehérbor só, bors 25 dkg paradicsompüré 1 adag lasagne tészta 1 adag besamelmártás 6,5 dkg reszelt parmezán 2,5 dkg vaj+ a sütéshez

Elkészítés
1. Az olajat felhevítjük, beletesszük az apróra vágott répát és az apróra vágott hagymát, és alacsony lángon, néha megkeverve 5 percig pároljuk.

2. Hozzáadjuk a húst, és barnára pirítjuk. Meglocsoljuk a borral, és addig főzzük, míg a bor el nem párolog. Megsózzuk, hozzáöntjük a paradicsompürét, és 30 percig alacsony lángon forraljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, és kivajazunk egy hőálló edényt.

4. A tésztát kiterítjük, 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk, és több adagban, lobogó sós vízben pár percig főzzük. Ezután lecsepegtetjük és szárazra töröljük.

5. A tésztalapokat, a húsos mártást és a besamelmártást a hőálló edényben egymásra rétegezzük, a tetejét megszórjuk parmezánnal és vajdarabokkal, majd 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Vote it up
154
Tetszett?Szavazzon rá!