Laskas levelesládája

Hasznos és szórakoztató tanácsokat ad az olvasók lelki, illetve hétköznapi problémáira

Kapcsolódó cikkek

» A férjemmel termékenységi kezelésre járunk, de még nem sikerült családot alapítanunk. Az ismerőseink egy része nem beszél velünk babatémákról, például arról, ha valamelyik barátnőm gyermeket vár. Gondolom, nem akarnak fölzaklatni minket. Miként adjam a tudtukra, hogy nem kell lábujjhegyen járkálniuk körülöttünk, csak mert ilyen gondokkal küszködünk?
Rühellem, ha dedósnak néznek

Kedves Rühellem!
Menjen elébe a dolgoknak! Lelkesedjen minden babatémájú örömhíren, ujjongjon, ha a fülébe jut, hogy valaki teherbe esett. Hozzon szóba cuclit és partedlit, érdeklődjön ultrahangos képek felől. Mutassa ki, hogy szeretne osztozni barátnői örömében. Ettől megnyugodnak, és ezzel valamennyi érintett fél jelentős lépést tesz előre.
 

» Az utóbbi időben mindig barátságosan eldiskuráltam a környékbeli élelmiszerbolt pénztárosával, egy nagyjából korombeli vagy talán kicsivel idősebb férfival. Tegnap a Facebookon ismerősnek jelölt, és egyúttal azt üzente, reméli, nem furcsállom, hogy megjegyezte a nevemet. Műszaki haladás ide vagy oda, szerintem ez igenis tolakodó viselkedés, és engem idegesít. Eddig nem tartottam magam kacérnak, de most elbizonytalanodtam.
Technikailag zavarban

Kedves Zavarban!
Saját ösztöneinél semmire sem hagyatkozhat jobban. Akár a való világról, akár a virtuálisról van szó, figyeljen föl arra, ha olyan szavakat használ, mint „tolakodó” vagy „idegesít”. Az ösztönei nem tévednek. Egyszerűen utasítsa el a bejelölést.
 

» Harmincas vagyok, egyke. Az idők során gyermekkori legjobb pajtásom összebarátkozott anyámmal. A mostohaapám nemrégiben említette, hogy ezek ketten a hátam mögött kibeszélnek, és rólam e-mailezgetnek. Be tudok kukucskálni anyám e-mailjébe, mert ismerem a jelszavát. Tudom, hogy ez helytelen, és röstellem is, de miután elolvastam, amiket írtak, fogalmam sincs, mitévő legyek. Mostanáig hallgattam, mert jobb a békesség, de megszakad a szívem a tudattól, hogy valójában miként vélekednek rólam. Anyám nemsokára meg akar látogatni. Tegyek szemrehányást neki? Vagy mindkettőjüknek? Vagy színleljem továbbra is, hogy nem tudok semmiről?
Idahói idegroncs

Kedves Idahói!
Súlyos kihatásokkal fenyegető bizalmi válság alakult ki, amely mind az édesanyjához, mind egy jó barátjához fűződő kapcsolatát megváltoztatta. (Mostohaapja pedig jónak látta, ha fölfedi erre vonatkozó értesüléseit, és ez arról árulkodik, hogy valami nagyon nincs rendjén odahaza.) Most útmutatásra szorul ebben a zűrzavarban. Ki kell okoskodnia, hogy helyrehozhatja-e ezeket a kapcsolatait, és ha igen, hogyan. Forduljon pszichológushoz, lelkészhez vagy egy barátjához. Az a legfontosabb, hogy újra megtanuljon bízni az emberekben.
 

» A közeli edzőteremben, ahová kondizni járok, nemegyszer látom nőegyleti ismerőseimet. Amikor a futópályán vagy az edzőgépeknél elmegyek mellettük, próbálom üdvözölni őket, de nem állnak szóba velem. Eszem ágában sincs belefolyni intim társalgásukba, csak úgy gondolom, bárdolatlanság lenne, ha nem is köszönnék. Vajon tévedek?
Fitt fazon

Kedves Fitt!
Ha bárdolatlanságnak érzi, hogy ügyet sem vet edzőtársaira, nyugodtan integessen, biccentsen, dobáljon puszit. Ez éppúgy ízlés kérdése, mint az, hogy reagálnak-e. Ön csak annyit láthat, hogy elmerülten gyúrnak az evezőpadon. Mosolyogva menjen tovább, és végezze a betervezett gyakorlatokat.
 

Okuljon Jeanne Marie Laskas további tanácsaiból is!

Vote it up
227
Tetszett?Szavazzon rá!