Lazac Wellington módra

Nem könnyű elkészíteni, de jutalmul a legünnepibb fogások egyikét kapjuk

Hozzávalók 4 személyre
6 evőkanál vaj 3 db póréhagyma 1 fej vöröshagyma 2 evőkanál szárított tárkony 1,3 dl száraz fehérbor 1 kiskanál só 1 kiskanál őrölt fekete bors liszt a tészta alá 2 lapnyi előrecsomagolt leveles tészta 1 db tojás 1 kiskanál víz 1,5 kg lazacfilé 1 evőkanál dijoni mustár 1,5 dl tejszín

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

2. A vajat közepes lángon felolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott póréhagymát, az apróra vágott vöröshagymát és a tárkonyt, majd kb. 10 percig pároljuk, míg a hagyma meg nem puhul.

3. Hozzáöntjük a bort, nagyobb lángon felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

4. Enyhén lisztes felületen akkorára nyújtjuk a tésztát, hogy a lazac beleférjen.

5. A kihűlt masszát rákanalazzuk a tésztára, és az egyik felén elhelyezzük a lazacot. Körben a tészta szélét bekenjük a vízzel elkevert tojással, ráhajtjuk a lazacra a tésztát, és a széleken összenyomkodjuk.

6. Bekenjük a tészta tetejét is tojásmázzal, és 30-40 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz, és a tészta fel nem puffad. Kivesszük a sütőből, és felszeletelés előtt 15 percig hűlni hagyjuk. A mustárral elkevert tejszínnel tálaljuk.

Vote it up
284
Tetszett?Szavazzon rá!