Lazac zöldségágyon

A lazac a halételek csúcsa, ráadásul a körettel együtt szuperegészséges

Hozzávalók
4 evőkanál grépfrútlé 1,5 evőkanál mustár 1,5 evőkanál méz 0,25 kiskanál pirospaprika 4 szelet lazacfilé 75 dkg leveles kel, szár nélkül, levelei összevágva 3 evőkanál olívaolaj 1-1 piros és sárga húsú paprika fele, kicsumázva, apróra összevágva

Elkészítés
1. Egy akkora tűzálló tálban, amelyben a halszeleteket egymás mellett el tudjuk helyezni, keverjük össze a grépfrútlevet, a mustárt, a mézet és a pirospaprikát. A lazacszeleteket helyezzük a tálba, és forgassuk bele a páclébe. Fedjük le és 30 percre tegyük a hűtőbe.

2. Melegítsük elő a grillsütőt.

3. Egy nagy fazékban forraljunk fel 2 l vizet. Tegyük bele a leveles kelt, és főzzük 5 percig. Csepegtessük le, majd nyomkodjuk ki belőle a vizet.

4. Egy nagy serpenyőben közepes hőfokon forrósítsuk fel az olívaolajat. Tegyük bele a piros és a sárga húsú paprikát. Süssük 1 percig. Adjuk hozzá a leveles kelt, és pároljuk puhára a zöldségeket (kb. 3 perc). Vegyük le a serpenyőt a tűzhelyről, és tartsuk melegen.

5. Vegyük ki a lazacszeleteket a pácból, majd helyezzük őket bőrös felükkel lefelé a grillsütő fóliával borított rácsára. A páclét tegyük félre.

6. Grillezzük a lazacszeleteket 3 percig kb. 10 cm-re a hőforrástól. Kenjük meg őket a maradék páclével, és süssük még 3-4 percig. Akkor jó, ha a hal húsa már nem átlátszó, és villával megnyomva omlósnak találjuk. Tálaljuk a halat leveleskel- és paprikaágyon.

Vote it up
199
Tetszett?Szavazzon rá!