Le a csúnyító szokásokkal!

Szokta tépegetni a körömömágyát? Netán sminkben aludni? Megtudhatja, mindez miért helytelen és mit tegyen inkább

Körömágybőr-tépkedés
A bőr folytonos tépkedése vagy körömcsípővel leszedegetése egyenes út az úgynevezett körömszálkához, a köröm körüli kiszáradt hámréteg felszakadozásához – jelzi a veszélyt Angela Cooper, a halifaxi Spirit Spa vezető kozmetikusa. Még nagyobb baj, hogy a hámsérüléseken át baktériumok hatolhatnak a körömágyba, ami fájdalmas és visszataszító fertőzéseket idézhet elő.

Megoldás A fürdés, zuhanyozás után felpuhult körömágybőrt puha ronggyal vagy rézsútos végű körömápoló pálcikával óvatosan nyomkodja a körömágy felé. Egészségesebbé teszi a körmét, ha mindig hidratáltan tartja, biztosítja a B2-vitamin utánpótlását, és takarításhoz gumikesztyűt húz.

Szemspirál-dugattyúzás
Többször ki-be szokta húzkodni a szempillaspirált abban a hiszemben, hogy úgy jobban bevonja a kefesörtéket a festék? Manuela Marcheggiani kozmetikai vegyész, a kanadai Isomers Laboratories bőrápolási cég egyik alapítója szerint a szempillafestékes tubusok nyakrészét általában beszűkítik, s az így beépített törlőeszköz révén éppen a kellő mennyiségű festék tapad a spirálra. A spirál ki-be húzogatásával levegőt présel a készítménybe, ez szárítja a festékemulziót, ami egyenetlen rétegben vivődik fel, csomók képződnek benne, és könnyebben elkenődik. Ráadásul baktériumok is kerülhetnek a tubusba, az pedig szemgyulladást okozhat.

Megoldás Az egyenletes fedettség érdekében először tiszta papír zsebkendővel törölgesse le a szempillaspirált, ily módon távolítsa el a beszáradt termékmaradványokat, amelyek a szempillájára ragadhatnának. Ezután a használathoz egyetlenegyszer mártsa be a spirált.

Éjszakázás utáni sminkben alvás
Így az arcfesték maradékával és izzadsággal eltömítve hagyja pórusait – hívja fel a figyelmet Marcheggiani. A következmény: fénytelen, pattanásokra hajlamos bőr. A fennhagyott szemfesték gyulladáshoz és szempilla-töredezéshez vezethet.

Megoldás Ha késő este holtfáradt, használjon nedvesített törlőkendőt, mielőtt ágyba zuhanna.
 

Kíváncsi további csúfító szokásokra?

Vote it up
290
Tetszett?Szavazzon rá!