Legendássá vált filmes bakik

Forgatás közben a dolgok olykor nem a várt módon alakulnak – és ettől az egész még jobb lesz! Íme, hat példa erre

Kapcsolódó cikkek

Az elveszett frigyláda fosztogatói
Indiana Jones lelövi karddal hadonászó óriási támadóját

A forgatókönyv eredetileg azt kívánta volna, hogy Indy a védjegyének számító ostorral üsse ki a kardot támadója kezéből, ám Harrison Ford éppen ételmérgezéstől szenvedett, ezért az ostorral tett pár sikertelen próbálkozás után inkább előrántotta a fegyverét, és lelőtte a rosszfiút. A rendezőnek, Steven Spielbergnek megtetszett a rögtönzés, így ez került a film végső változatába.

Éjféli cowboy
A Dustin Hoffman által alakított szereplő rácsap egy taxira, miközben azt kiáltja: „Hé, itt megyek!”

Ahogy a forgatás közben Dustin Hoffman keresztülsétált egy New York-i utcán, egy taxi átvágott a piroson, és majdnem elütötte. Bár megzavarodott, Hoffman mégsem esett ki a szerepéből, hanem rávágott a taxi motorháztetejére, majd kölcsönösen trágárságokat kiáltoztak egymásnak a sofőrrel.

Harcosok klubja
Edward Norton valóban fülön vágja a mit sem sejtő Brad Pittet

Mielőtt forgatni kezdték azt a jelenetet, melyben Edward Norton és Brad Pitt verekednek, a rendező, David Fincher titokban odasúgta Nortonnak, hogy tényleg üsse meg Pittet. Amint az a filmen látható, Pitt reakciója igazi fájdalomról árulkodik. Lehet, hogy Norton egy kissé túlságosan is élvezte a jelenetet: ha jól megfigyeli, láthatja, ahogy Norton nevet, miközben Pitt a fájdalommal küzd.

Cápa
Roy Scheider meglátja a cápát, és azt mondja: „Nagyobb hajóra lesz szükségük.”

Az 1975-es Cápa még a benne szereplő színészek számára is félelmetes volt. Roy Scheider azután mondta ezt a forgatókönyvből egyébként hiányzó mondatot, miután először megpillantotta a mesterséges cápát.

A sötét lovag
Úgy tűnik, mintha a Joker robbanószerkezete csütörtököt mondana

A forgatókönyv szerint a gothami kórháznak először egy kisebb, majd egy nagyobb robbanással kellett volna a levegőbe repülnie. Ám Heath Ledger ahelyett, hogy rögtön felugrott volna a buszra, úgy tett, mintha a szünetben elromlott volna a gyújtószerkezet.

A John Malkovich menet
Egy elhaladó teherautóból kidobott fémdoboz eltalálja John Malkovichot

Egy tréfás kedvű statiszta elkiáltotta magát: „Hé, Malkovich! Kapcsolj gyorsan!”, és egy sörösdobozt hajított a színész felé, ami fejen is találta. Malkovich fájdalmas kiáltásai valódiak – ehhez nem volt szükség színészi tehetségre. A rendezőnek, Spike Jonze-nak annyira tetszett a jelenet, hogy benne hagyta a filmben, a statisztának pedig fizetésemelést adott.

Vote it up
276
Tetszett?Szavazzon rá!