Lekváros csillagok

Különböző ízű és színű lekvárokkal még vonzóbbá teheti ezeket a tetszetős süteményeket

Hasonló receptek

Hozzávalók 60-80 darabhoz
400 g liszt 50 g őrölt mandula 165 g porcukor 200 g vaj 3 tojássárgája 200 g ribizlilekvár még 2-3 evőkanál porcukor

Elkészítés
1.
Fektessünk sütőpapírt pár nagyobb tepsire. Keverjük össze a lisztet az őrölt mandulával és a porcukorral. Szórjuk a tetejére az apró darabokra vágott vajat, és üssük rá a tojások sárgáját.

2. Keverjük elektromos mixerrel körülbelül egy percig, hogy morzsás tésztát kapjunk, majd gyúrjuk össze kézzel. Osszuk fel 3 egyenlő részre, mindhárom tésztából formáljunk gömböt, csomagoljuk folpackba, és 30 percre tegyük a hűtőbe.

3. Kapcsoljuk a sütőt 200°C-ra. A tésztát nyújtsuk vékonyra belisztezett deszkán vagy két réteg sütőpapír között.

4. Szaggassunk a tésztából kb. 6 cm átmérőjű csillagokat. Minden másodiknak a közepéből vágjunk ki kisebb csillagokat. Süssük mindegyiket 10-12 percig (az apró csillagokat kevesebb ideig), majd rácson hagyjuk őket kihűlni.

5. A nem lyukas közepű kekszeket vékonyan kenjük meg lekvárral, a kivágott közepű kekszekre pedig szórjunk egy réteg porcukrot. Mindegyik lekváros csillagra tegyünk egy porcukrosat. A kis csillagokat vonjuk be olvasztott csokoládéval.
 

Előkészítés: 30 perc + hűtés, sütés: 10-12 perc

Vote it up
194
Tetszett?Szavazzon rá!