Hozzávalók 60-80 darabhoz
400 g liszt • 50 g őrölt mandula • 165 g porcukor • 200 g vaj • 3 tojássárgája • 200 g ribizlilekvár • még 2-3 evőkanál porcukor
Elkészítés
1. Fektessünk sütőpapírt pár nagyobb tepsire. Keverjük össze a lisztet az őrölt mandulával és a porcukorral. Szórjuk a tetejére az apró darabokra vágott vajat, és üssük rá a tojások sárgáját.
2. Keverjük elektromos mixerrel körülbelül egy percig, hogy morzsás tésztát kapjunk, majd gyúrjuk össze kézzel. Osszuk fel 3 egyenlő részre, mindhárom tésztából formáljunk gömböt, csomagoljuk folpackba, és 30 percre tegyük a hűtőbe.
3. Kapcsoljuk a sütőt 200°C-ra. A tésztát nyújtsuk vékonyra belisztezett deszkán vagy két réteg sütőpapír között.
4. Szaggassunk a tésztából kb. 6 cm átmérőjű csillagokat. Minden másodiknak a közepéből vágjunk ki kisebb csillagokat. Süssük mindegyiket 10-12 percig (az apró csillagokat kevesebb ideig), majd rácson hagyjuk őket kihűlni.
5. A nem lyukas közepű kekszeket vékonyan kenjük meg lekvárral, a kivágott közepű kekszekre pedig szórjunk egy réteg porcukrot. Mindegyik lekváros csillagra tegyünk egy porcukrosat. A kis csillagokat vonjuk be olvasztott csokoládéval.
Előkészítés: 30 perc + hűtés, sütés: 10-12 perc
Hozzászólás