Lekváros piskótatekercs

Álompuha, édes, és megunhatatlan, ráadásul már a készítése is sok gyerek legjobb konyhai foglalatossága

Hozzávalók 4 személyre
olaj a tepsibe 12,5 dkg barna cukor + a tepsibe 3 db tojás 12,5 dkg liszt + a tepsibe 22 dkg eper- vagy málnalekvár

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Vékonyan kiolajozunk és sütőpapírral kibélelünk egy 30x50 cm-es tepsit, majd a sütőpapírt vékonyan belisztezzük és finoman megszórjuk cukorral.

2. A cukrot a tojással 10 perc alatt sűrűre keverjük, majd hozzászitáljuk a liszt felét, és jól összedolgozzuk.

3. A maradék lisztet 1 evőkanál langyos vízzel hozzádolgozzuk, majd a masszát a tepsibe kanalazzuk, egy spatulával elsimítjuk, és 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.

4. A piskótát egy éles kés segítségével kivesszük a tepsiből, ráborítjuk egy cukorral megszórt nagyobb sütőpapírra, és lehúzzuk róla a tepsi aljáról rátapadt sütőpapírt.

5. A piskóta széleit levágjuk, a tetejét pedig megkenjük a simára kevert lekvárral (körben egy kis helyet szabadon hagyunk).

6. A piskóta felénk eső rövidebb oldalával párhuzamosan, a lap szélétől 1 cm-re bevágást ejtünk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át teljesen a tésztát (így könnyebb lesz a feltekerést elkezdenünk), majd a papír segítségével szorosan feltekerjük a piskótalapot. Kihűlve tálaljuk.

Vote it up
45
Tetszett?Szavazzon rá!