Leljen rá a boldogságra!

Kifaggattuk a szakértőket, és öt lépést találtunk, amely napsugaras kedélyhez vezet akár borongós időben is

Arisztotelész egykoron azt írta, hogy „a boldogság tevékeny állapot”. Más szóval: akár élethossziglani elégedettségre, akár néhány pillanatnyi derűre törekszik, nem várhatja ölbe tett kézzel. Tegye az alábbiakat!

Becsülje nagyra a kapcsolatait
Az Illinois-i Egyetem több mint 30 év alatt csaknem 120 ezer személyt kérdezett ki, hogy jövedelmük, iskolázottságuk, politikai aktivitásuk, önkéntes munkavégzésük és szoros kapcsolataik miként befolyásolták a boldogságukat. „A legszilárdabb, legmaradandóbb és legtartalmasabb kapcsolatokban legmagasabb szintű a boldogság” – tudósított az észleletekről Sharon Begley a Newsweek hasábjain.

Fejezze ki önmagát
Hangosan éneklés, beszédbe elegyedés idegenekkel, kézfelemelés – a Wake Forest Egyetem felmérése szerint mindezek fokozhatják a jó közérzetet. A vizsgálati alanyok két héten át figyelték kedélyállapotukat, és azt tapasztalták, hogy kevésbé boldogok, ha visszahúzódnak, bezárkóznak.

Költsön pénzt másokra
A Forbes magazin internetes változatának szerkesztői 46 idegennek adtak találomra öt vagy húsz dollárt. A csoport egyik felének azt mondták, költse önmagára a pénzt, míg a másik felének másokra kellett költenie. Akik megosztották a javakat másokkal, sokkal boldogabbnak érezték magukat a nap végén, mint azok, akik magukra költötték. Az összeg nagysága nem befolyásolta a boldogságot, tehát nem az elköltött pénz mennyisége, hanem felhasználásának módja javíthatja a hangulatunkat.

Összpontosítson a pozitívumokra
A Pennsylvaniai Egyetemen működő Pozitív Pszichológiai Központ kutatói kimutatták, hogy miután levert egyének hat hónapon át mindennap leírtak három jó dolgot, ami aznap történt velük, szemléletmódjuk kedvezőbbre fordult.

Fogyasszon elegendő folyadékot
A vízivás valóságos lelki felhajtóerő. A Connecticuti Egyetem 2012-es tájékozódó jellegű vizsgálata sejteni engedte, hogy már kismértékű kiszáradás is ártott a nőnemű résztvevők kedélyállapotának.

Vote it up
258
Tetszett?Szavazzon rá!