Lencsés tészta

Vétek, hogy csak újév napján eszünk lencsét. Itt az ideje helyrehozni

Hozzávalók 4 személyre
35 dkg kagylótészta 1 evőkanál olívaolaj 2 gerezd fokhagyma 3 szelet bacon 2,5 dl csirkealaplé 2 db paradicsom 40 dkg lencse (konzerv) 20 dkg spnenót 0,5 db csilipaprika (tetszőleges)

Elkészítés
1.
A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük és félretesszük.

2. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és az apróra vágott bacont, és 2-3 percig pirítjuk.

3. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a lencsét, kb. 2 percig főzzük, majd összeforgatjuk a tésztával, az apróra vágott spenóttal és a kimagozott és apróra vágott csilipaprikával.

Vote it up
3
Tetszett?Szavazzon rá!