Hozzávalók 4 személyre
2 liter csirkealaplé • 10 dl víz • 40 dkg barna rizs • 50 dkg lencse • 80 dkg hámozott konzervparadicsom • 6 szál sárgarépa • 2 fej vöröshagyma • 2 szál zellerszár • 6 gerezd zúzott fokhagyma • 1 kiskanál szárított bazsalikom • 1 kiskanál szárított oregánó • 1/2 kiskanál szárított kakukkfű • 2 db babérlevél • só, bors • 6 evőkanál frissen aprított petrezselyem • 4 evőkanál almaecet (vagy ízlés szerint)
Elkészítés
1. Az alapléhez hozzáöntjük a vizet, beletesszük a rizst és az előzőleg már beáztatott és lecsepegtetett lencsét, majd a levével együtt az apróra vágott paradicsomot.
2. Ezután hozzáadjuk a karikára vágott répát, a felaprított hagymát, az apróra vágott zellert, a fokhagymát, a szárított fűszereket és a babérlevelet, és forralni kezdjük.
3. A levest időnként megkeverve fedő alatt addig főzzük, míg a lencse és a rizs meg nem puhul (kb. 40-45 perc). Sózzuk, borsozzuk, végül hozzáadjuk a petrezselymet és az ecetet, a babérlevelet pedig eltávolítjuk. (Ha túl sűrű, egy kevés alaplével vagy vízzel hígíthatjuk.)
Ha bizonyítékra vágyik, kattintson, és megtudhatja, miért egészséges a lencse. Mindezek fényében ajánlhatunk további lencsés recepteket?
Hozzászólás