Lencsesaláta

A szilveszter elképzelhetetlen lencse nélkül. Idén ebben a formájában próbálja ki

Hozzávalók 4 személyre
60 dkg lencse 1 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma (héjában) 1 db babérlevél 4 db kisebb kolbász 4 db virsli (tetszőleges) olívaolaj

Elkészítés
1. A lencsét felöntjük vízzel, és a négy részre vágott répával, a darabokra vágott hagymával, a fokhagymával és a babérlevéllel addig főzzük, míg a lencse meg nem puhul (kb. 1-1,5 óra).

2. A hozzáadott zöldségeket kivesszük a főzőléből és félretesszük, majd a lencsét is leszűrjük.

3. Ha kolbásszal (vagy virslivel) tálaljuk, a kolbászt olajon előtte megpirítjuk, majd félretesszük és melegen tartjuk.

4. A lencsét összekeverjük egy kis fehérborecettel és olívaolajjal, és sóval ízesítjük. Tálaláskor a kolbászt a lencse tetejére helyezzük, a főtt zöldségeket pedig külön tálon szervírozzuk.

Vote it up
172
Tetszett?Szavazzon rá!