Levendulás-kakukkfüves csirkemell

A bőre alatt is vaj van, ráadásul nagyon könnyen elkészíthetjük, ha egy kicsit előre tervezünk

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
4 kiskanál levendula 12 evőkanál vaj 2 kiskanál kakukkfű 1/2 kiskanál reszelt citromhéj só, bors 2 db csirkemell (bőrösen) 2 kisebb citrom leve 2 dl fehérbor levendulavirág a díszítéshez

Elkészítés
1.
A levendulát mozsárban összezúzzuk, majd elkeverjük a vajjal, a kakukkfűvel és a citromhéjjal, és sózzuk, borsozzuk. Szorosan műanyag fóliába tekerjük, és legalább egy napra hűtőbe tesszük.

2. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A húst megmossuk, szárazra töröljük, és a bőr alatt a levendulás vajjal gazdagon bekenjük. Meglocsoljuk egy kis citromlével, sózzuk, borsozzuk, és sütőben aranybarnára sütjük (35-40 perc).

3. A húst kivesszük a sütőedényből és melegen tartjuk. A bort a sütőedénybe öntjük, lassú tűzön melegítve felkapargatjuk az aljára ragadt zsiradékot, majd a boros pecsenyelét egy kisebb edényben visszaforraljuk a háromnegyedére. Tálaláskor a húsra öntjük, és az ételt levendulaágakkal díszítjük.

Vote it up
4
Tetszett?Szavazzon rá!