Hozzávalók 4 személyre
4 kiskanál levendula • 12 evőkanál vaj • 2 kiskanál kakukkfű • 1/2 kiskanál reszelt citromhéj • só, bors • 2 db csirkemell (bőrösen) • 2 kisebb citrom leve • 2 dl fehérbor • levendulavirág a díszítéshez
Elkészítés
1. A levendulát mozsárban összezúzzuk, majd elkeverjük a vajjal, a kakukkfűvel és a citromhéjjal, és sózzuk, borsozzuk. Szorosan műanyag fóliába tekerjük, és legalább egy napra hűtőbe tesszük.
2. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A húst megmossuk, szárazra töröljük, és a bőr alatt a levendulás vajjal gazdagon bekenjük. Meglocsoljuk egy kis citromlével, sózzuk, borsozzuk, és sütőben aranybarnára sütjük (35-40 perc).
3. A húst kivesszük a sütőedényből és melegen tartjuk. A bort a sütőedénybe öntjük, lassú tűzön melegítve felkapargatjuk az aljára ragadt zsiradékot, majd a boros pecsenyelét egy kisebb edényben visszaforraljuk a háromnegyedére. Tálaláskor a húsra öntjük, és az ételt levendulaágakkal díszítjük.
Hozzászólás