Levendulás zsákocska

Íme, egy saját kezűleg készíthető ajándék anyák napjára! Kellemes illatúvá teszi a ruhákat

Kapcsolódó cikkek

Hozzávalók
mindegyik zacskóhoz 31x12 cm organza színben hozzá illő cérnavarrótű vagy varrógép 30 centinyi 3 milliméter széles aranylamé és lazacrózsaszín szalag szárított levendula vagy levendulás potpourri

Elkészítés
1. Készítsen egy-egy gomblyukat mindkét organzadarabon középen a hímzés felett, a színoldalon, a hajtásvonaltól 8 centire.

2. A fonák oldalakkal egymás felé hajtsa az organzadarabokat keresztben félbe, és keskeny franciavarrással akár kézzel, akár géppel varrja össze az oldalakat.

3. Hajtson vissza a fonák oldalra 5 mm anyagot a zacskó felső szélén, majd még egy nagy hajtással készítsen szegélyt úgy, hogy a behajtott szél a gomblyukak alá érjen. Varrjon végig a gomblyukak felett és alatt, így kialakítva a szalagok házát.

4. Fűzze be az aranylamé, illetve a lazacrózsaszínű szalagot a zacskókba.

5. Töltsön a zacskókba szárított levendulát vagy potpourrit, húzza össze a szalagokat, és kössön belőlük masnit.

Vote it up
250
Tetszett?Szavazzon rá!