Lexus CT200h – Nincs párja!

A Toyota luxusmárkája, a Lexus előszeretettel alkalmaz radikális megközelítést az újításban. Vajon ez most is igaz?

A Lexus a tervek szerint 2015-től kezdve kizárólag hibrid autókat gyárt. Ebből a jövőből ad ízelítőt a legújabb modell, a CT200h.

Igen!
Ez aztán az áramvonalas kocsi! A belső formatervezés látványosan pazar. Igazolhatjuk: ebben a kategóriában nincs még egy olyan gazdaságos benzinüzemű autó, mint a Lexus!

Nem!
Kalandvágyában szeretne beletaposni a gázba? Akkor vigyázat! Kivéve, ha kedveli az égbe szökő fordulatszámokat és a vadul dübörgő motort. A gyorsítás aláássa a tökéletes vezetési élményt. A hátsó lábtér pedig csak gyerekeknek kényelmes.

Szóval?
Igen! Elvileg a „sztenderd” Toyotákon alapul, ám a gazdaságosság és a luxus messze túlmutat a szabványszinten. Csekély CO2-kibocsátása sok országban kedvezményes adózásra jogosítja. Simán felveheti a versenyt a hasonló fogyasztású Audi és BMW dízelekkel.

Lexus CT200h
Motor: 1798 cm3
Teljesítmény: 99  LE, villanymotor: 82 LE, kombinált: 136 LE
Végsebesség: 180 km/h
Fogyasztás: gazdaságos 4,1 l, tesztelt: 5,0 l
Tömeg: 1385 kg
CO2-kibocsátás: 94 g/km
Csomagtartó: 375–985 l
Hossz: 4320 mm

Alternatívák
Újratölthető Opel Az Opel Amperát talán hibrid hibridnek nevezhetnénk? Konnektorból feltölthetően 80 km-es hatótávolságú, azután a belső égésű motor veszi át a munkát. Sokan még napi 80 km-t sem vezetnek, így mindig villanyárammal fognak közlekedni.

Ugyanaz a technika olcsóbb csomagolásban A Toyota márkacsaládjába tartozó Lexus műszaki megoldásai az Auris hibridből és a Priusból erednek. És az igazat megvallva, tágas belső tere, kiváló vezetési kényelme, rendkívüli gazdaságossága és igen jutányos ára alapján az Auris hibrid lenne a jobb választás.

Vote it up
217
Like this Article?Vote it up