Hozzávalók
1 liba (4,5-5,5 kg) • só • bors • 1 kg savanyú káposzta • 1-2 csipet szegfűbors • 3-4 szárított gomba • 5 dl vörösbor
Elkészítés
1. A libát szétbontjuk, a mellét kettévágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és 2 órára betesszük a hűtőbe.
2. A sütőt előmelegítjük 230 °C-osra. A húst rácsos tepsibe helyezzük, és 10-12 percig sütjük.
3. Ezután a savanyú káposztával együtt főzőedénybe tesszük, majd hozzáadjuk a szegfűborsot, a gombát és a sütésnél keletkezett zsiradékot.
4. Felöntjük a vörösborral és annyi vízzel, hogy teljesen ellepje, és fedő alatt puhára főzzük (2-2,5 óra). A húst ne főzzük túl, mert akkor darabjaira esik és leválik a csontról!
5. Amikor kihűlt, 2-3 napra a hűtőbe tesszük, de akár 2 hétig is ott maradhat. Tálalás előtt egy mélyebb tepsiben átmelegítjük.
Ismerje meg közelebbről Artur Morozt illetve a szintén általa ajánlott vargányás heringet!
Hozzászólás