Lila hagymás céklasaláta

Istenien finom, de vigyázat: csak a párjával együtt fogyassza!

Hozzávalók
1,2 dl almaborecet 4 evőkanál cukor 4 evőkanál víz 0,5 kiskanál őrölt fahéj csipetnyi őrölt szegfűszeg 0,25 kiskanál só 1 nagy fej lila hagyma 45 dkg főtt, hámozott bébicékla feta sajt petrezselyem

Elkészítés
1.
Egy nagyobb edényben összekeverjük az ecetet, a cukrot, a vizet, a fahéjat, a szegfűszeget és a sót, és időnként megkeverve felforraljuk. Hozzáadjuk a cikkekre vágott lila hagymát, megvárjuk, míg újra felforr, majd kis lángon, fedő alatt puhára főzzük (kb. 10 perc).

2. A bébicéklát egy nagy tálba tesszük, ráöntjük a hagymát, lefedve 30 percig állni hagyjuk, majd 8 órára behűtjük. Tálalás előtt leszűrjük, rámorzsolunk egy kis feta sajtot, és megszórjuk petrezselyemmel.

Vote it up
140
Tetszett?Szavazzon rá!