Hozzávalók
5 dl csirkealaplé • 5 dl víz • 2 csillagánizs • 6 szem bors • só • 1 kg lila hagyma • 3 evőkanál olívaolaj • 1,2 dl száraz vörösbor • 4 szelet bagett • 20 dkg reszelt gruyere sajt
Elkészítés
1. A vízzel felöntjük az alaplét, beletesszük a fűszereket és 1/2 kiskanál sót, felforraljuk, majd 15 percig hűlni hagyjuk.
2. A karikára vágott hagymát 1/4 kiskanál sóval fedő alatt, közepes lángon 15 percig pároljuk. Hozzáadjuk a bort, forrás után 1 percig tovább főzzük.
3. A csirkealaplét beleszűrjük a hagymás keverékbe, és 10 percig lassú tűzön főzzük.
4. Hőálló tányérba merjük a levest, rárakjuk a bagettet, megszórjuk a sajttal. Kb. 2 percig grillezzük, míg a sajt megolvad.
Hozzászólás