Lilahagyma-leves

Ha a vöröshagymáénál lágyabb ízre vágyik, és szereti a vicces színű leveseket

Hozzávalók
5 dl csirkealaplé 5 dl víz 2 csillagánizs 6 szem bors 1 kg lila hagyma 3 evőkanál olívaolaj 1,2 dl száraz vörösbor 4 szelet bagett 20 dkg reszelt gruyere sajt

Elkészítés
1. A vízzel felöntjük az alaplét, beletesszük a fűszereket és 1/2 kiskanál sót, felforraljuk, majd 15 percig hűlni hagyjuk.

2. A karikára vágott hagymát 1/4 kiskanál sóval fedő alatt, közepes lángon 15 percig pároljuk. Hozzáadjuk a bort, forrás után 1 percig tovább főzzük.

3. A csirkealaplét beleszűrjük a hagymás keverékbe, és 10 percig lassú tűzön főzzük.

4. Hőálló tányérba merjük a levest, rárakjuk a bagettet, megszórjuk a sajttal. Kb. 2 percig grillezzük, míg a sajt megolvad.

Vote it up
399
Tetszett?Szavazzon rá!