Hozzávalók 4 személyre
15 dkg gabonás keksz • 3 evőkanál cukor • 6 dkg vaj
A töltelékhez: 22 dkg krémsajt • 20 dkg cukor • 1,8 dl lime-lé • 1 dl tejföl • 0,5 kiskanál vaníliakivonat • 2,5 evőkanál liszt • 0,25 kiskanál só • 3 db tojás
A díszítéshez: 2 db nagyobb mangó • 1 evőkanál lime-lé • 1,2 dl tejszín • 1 evőkanál cukor
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. A darabokra tört kekszet, a cukrot és a megolvasztott vajat összekeverjük, egy 20 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy a forma oldalának harmadáig érjen a morzsaborítás, mintegy tálat képezve a tölteléknek. 8 percre a sütőbe tesszük.
2. A töltelékhez kézi mixerrel, közepes fokozaton felverjük a krémsajtot, és hozzákeverjük a cukrot. Belekeverjük a lime-lét, a tejfölt és a vaníliát, majd hozzáadjuk a lisztet és a sót is, és az egészet alacsony fokozaton jól összedolgozzuk. Egyesével beleütjük a tojásokat, és alaposan elkeverjük.
3. A tölteléket beleöntjük a megsütött tésztatálba, és a tortaformát a sütő középső rácsán kb. 1 órán keresztül 160 °C-on sütjük, míg a torta át nem sül. Ezután kivesszük és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, a formából kivesszük.
4. A díszítéshez meghámozzuk a mangót, hosszanti irányban vékony szeletekre vágjuk, majd keresztben kettévágjuk, és meglocsoljuk a lime-lével. A tejszínt a cukorral felverjük, rákenjük a torta tetejére, és a mangószeletekkel díszítjük.
Ismerjen meg további sajttortákat!
Hozzászólás