Hozzávalók 6-8 szelethez
20 dkg vajas keksz (fele kakaós, fele vaníliás) • 10 dkg olvasztott vaj • 5 tojássárgája • 4,5 dl cukrozott sűrített tej • 6 lime leve • lime-szeletek a díszítéshez
Elkészítés
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
2. A kétféle kekszet mozsárban összetörjük, összedolgozzuk az olvasztott vajjal, majd egy sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, és 15 percig elősütjük.
3. A tojássárgáját összedolgozzuk a sűrített tejjel és a lime-lével, a kekszalapra kanalazzuk, és további 20 percig sütjük.
4. Ha kihűlt, vékonyra vágott lime-szeletekkel díszítjük.
Ismerje meg a recept megalkotóját, Marcel Ihnačákot, illetve a szintén általa ajánlott vaddisznósültet is!
Post A Comment