Hozzávalók 50 darabhoz
400 g finomliszt • 185 g vaj, feldarabolva • 100 g porcukor • 1 egész tojás + 1 tojássárgája • egy csipet só • 2 teáskanál tejszín • cukordíszek, kandírozott cseresznye, blansírozott mandula a díszítéshez
Elkészítés
1. Terítsünk le két nagy tepsit sütőpapírral. Szitáljuk a lisztet a deszkára, és fúrjunk egy mélyedést a közepébe. Ide tegyük bele a felkockázott vajat, a porcukrot, az egész tojást és a sót. Középről kiindulva dolgozzuk össze a hozzávalókat, hogy sima tésztát kapjunk. Formáljunk belőle egy labdát, csomagolja áttetsző fóliába, és tegyük 30 percre a hűtőbe.
2. Kapcsoljuk a sütőt 200°C-ra. Enyhén belisztezett felületen nyújtsuk vékonyra a tésztát, majd különféle formák segítségével szaggassunk belőle 50 db kekszet.
3. A kivágott formákat egymástól 2,5 cm távolságra helyezzük a tepsibe. Kenjük meg a tojássárgája és a tejszín keverékével, szórjuk meg a tetejüket cukorgyöngyökkel vagy kandírozott cseresznyedarabokkal, végül tepsinként 10-15 perc alatt süssük aranybarnára a kekszeket.
Előkészítés: 30 perc + hűlési idő, sütés: 10-15 perc
Hozzászólás